Van Cinderella tot Sirenen

van Cinderella tot Sirenen Twee concerten in maart 2013 o.l.v. Paul de Boer m.m.v. Michiel Ockeloen (accordeon), Anton Doornhein (orgel), Francisco Couto, Adriaan van der Louw en Matthijs van der Moolen (trombone).
Dit project werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Bekijk ook de foto's.

Pur Sang
1. When you are old (Pedro Campo) youtube play
2. Zwemmer in de lucht, delen 1,4,7 (Paul de Boer) youtube play(deel 1)
3. Sheep in fog (Pedro Campo)
4. A la orilla de un palmar (Pedro Campo)

Tegenlicht en Pur Sang
5. Zo meen ik dat ook jij bent (Paul de Boer)
6. De Ceder — première (Pedro Campo) youtube play
7. Alter ego — première (Paul de Boer)   youtube play

Tegenlicht
8. Liebe der Liebe (Paul de Boer)
    (met accordeon)
9. Pater Noster (Pedro Campo)
10. Drie Schertsen voor Kamerkoor (Pedro Campo)
    - Zomer in de polder
    - Le chien d'or
    - Over berg, over dal
11. Cinderella (Pedro Campo)
12. Arbol de Canción (Pedro Campo)

Pur Sang
13. Sirenen (Paul de Boer)

Tegenlicht en Pur Sang
14. Missa Brevis (Paul de Boer)   youtube play (Gloria) youtube play (Agnus Dei)
    (met orgel en drie trombones)

Toelichting

Paul de Boer en Pedro Campo Eigentijdse muziek die prikkelt en verrast, waarin poëzie en epiek klank en kleur krijgen. Pur Sang geeft samen met Tegenlicht (Amsterdam, ook o.l.v. Paul de Boer) een bijzonder concert: we zingen een keur aan werken van de componisten Paul de Boer en Pedro Campo. Zij schrijven al vele jaren prachtige stukken voor de twee koren. Nu worden deze composities samengebracht in één avondvullend programma.

Het is een gevarieerd programma. Van toondichters met elk hun eigen signatuur; van intieme tot brede koorklank. Muziek op teksten van o.a. Homerus, Sylvia Plath, Jan Hanlo, W.B. Yeats en García Lorca. Een prachtige — hier en daar jazzy — Missa Brevis voor koor, orgel en trombones en een compositie op tekst uit het Hooglied, begeleid door accordeon. En er zijn twee premières: de componisten schreven ieder een nieuw stuk speciaal voor dit concert. Ieder koor apart zingt een aantal stukken, daarnaast voeren we ook een paar composities gezamenlijk uit.

Het muzikale idioom van Paul de Boer is postmodern. Hij verwijst naar verschillende stijlen in de muziek — en verwijst ook terug naar eigen werk — en hij gebruikt toonreeksen. Naast lyriek en epiek laat hij zich in zijn muziek ook inspireren door religie. Pedro Campo (synoniem voor Peter Veld, zelf ook zanger bij Tegenlicht) schrijft met name tonale muziek. Hij is als een kameleon in zijn muzikale stijl: Engels georiënteerd, of Spaans, of refererend aan Schubert. De tekst bepaalt vaak waar zijn muziek heen gaat. Bijzondere, eigentijdse, klassieke Nederlandse composities, uitgevoerd door koren met een jarenlange ervaring in moderne klassieke muziek.

Lees een interview over deze concerten en een ander stukje welke verschenen in de Gooi- en Eemlander van 7 februari en 7 maart 2013.

van Cinderella tot Sirenen, Kortenhoef, 9 maart 2013

de twee koren na het concert in Kortenhoef, 9 maart 2013